יצירת קשר

לתיאום פגישה צרו קשר:

ליטל יעקובוביץ דראי עו"ד, מגשרת,
נוטריונית ומרצה בדיני משפחה

משה לוי 11 בית UMI קומה 2 משרד 221 ראשון לציון

כתבו לי:

מלאו את הפרטים בטופס ואחזור אלייכם בהקדם!

תשובות לשאלות שלכם

בנושא גירושין, התוצאה הסופית תלויה מאוד בדרך שבה התחלת את התהליך. ומאחר ותוצאות הליך הגירושין הולכות להשפיע על כל מהלך חייך כדאי שכבר מהרגע שהחלטת ללכת לגירושין או לבחון הליכה לגירושין, שיהיה לצידך עו"ד.
עו"ד לדיני גירושין ומשפחה יעניק לך הכוונה משפטית, יסביר לך מה אופציות הפעולה שעומדות לרשותך, ולא פחות חשוב, יבהיר לך מה הן הזכויות המגיעות לך ויידע להגן עליהן.
לצערנו הליך משפטי של גירושין עלול להפוך ל"מלוכלך", ובמקרים כאלו לראיות ולנתונים שאספת בחוכמה מראש יכולה להיות השפעה קריטית על מהירות הסיום של הליך הגירושין ועל תוצאותיו.
למידע נוסף בנושא  גירושין >> 

תשובה: בנושא כמו גירושין, שכירת שירותיו של עו"ד מקבילה להשקעה נבונה. אמנם שירותי עו"ד תמיד עולים כסף, אך ניהול נכון ומקצועי של תיק הגירושין שלך יכול לחסוך לך נזקים כלכליים הרבה יותר כבדים.
עו"ד לדיני גירושין מאפשר לך להשיג חלוקת רכוש נכונה או בניית הסכם מזונות חכם שיחסוך לך הוצאות רבות למשך שנים קדימה. וזה עוד לפני החיסכון הנפשי של ניהול תיק גירושין שאותו אי אפשר לעמוד בכסף. בנוסף קיימת אופציה של גישור לגירושין שבמידה ומקובל על שני הצדדים יכול לחסוך הוצאות משפטיות רבות.
לסיכום, מתוך ראיה קדימה שכירת עו"ד בשלבים מוקדמים של התהליך היא מהלך כלכלי חכם.
למידע נוסף בנושא עו"ד לדיני גירושין ומשפחה >> 

תשובה: כן. במקרים מסוימים כבר שילמת או שלא היית צריך לשלם לפי הסכם הגירושין ואז ניתן להגיש בקשות מתאימות כמו בקשה בטענת "פרעתי" – בקשה שמטרתה למחוק את הבקשה שהוגשה או לשנות אותה מנימוקים שונים.
ניתן גם במקרים שבהם חל שינוי משמעותי בנסיבות החיים לשקול הגשת תביעה להפחתת מזונות.
מצד שני, במידה ומגיעים לך תשלומי מזונות שאינם משולמים ניתן לפעול במספר כיוונים החל מפנייה הוצל"פ או לבית המשפט ועד פנייה ישירה לביטוח לאומי.
למידע נוסף בנושא מזונות >>  

תשובה: בישראל פועלות במקביל שתי ערכאות בנושאי גירושין, בית המשפט לענייני משפחה (ביהמ"ש אזרחי) ובית הדין הרבני. נושא הגירושין (סידור הגט) נמצא בסמכות בלעדית של בית הדין הרבני, אך ישנם נושאים נוספים שקשורים לגירושין (כגון משמורת ילדים, מזונות אישה, חלוקת רכוש) שנמצאים בסמכות מקבילה גם לביהמ"ש לענייני משפחה וגם לבית הדין.
בנושאים אלו, הקדמת הגשת תביעות יכולה לקבוע היכן ינוהלו ההליכים. בעקבות מצב זה נוצר "מירוץ" בו כל אחד מהצדדים מנסה להקדים את בן זוגו כדי לרכוש סמכות בערכאה לבחירתו.

המיתוס לפיו לנשים כדאי ועדיף לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בעוד שלגבר עדיף לפנות לבית הדין הרבני אינו נכון בכל מקרה ויש מקרים שבהם עדיף לאישה דווקא לקבל סעדים מבית הדין הרבני.
כך לדוגמא אישה שרוצה להמשיך לגור בביתה יכולה לקבל רק בביה"ד הרבני "צו למדור ספציפי" שיאפשר לה להמשיך לגור בביתה.

מיתוס דומה קיים לגבי גברים המונחים לרוץ להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני. לא תמיד יהיה נכון לגבר מבחינה אסטרטגית להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני. כך למשל גבר שבגד באשתו ואף עזב את הבית ועלול להיות מחויב בתשלום מזונות לאשתו ואף חיוב בכתובתה.
אחד התפקידים המרכזיים של עו"ד לדיני גירושים ומשפחה הוא לפנות לערכאה שתשרת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים שלך בהתאם למצב הייחודי לך.


למידע נוסף בנושא פנייה לערכאות ובנושא גירושין >> 

תשובה: ישנם מקרים מסוימים שבהם, בגלל הנסיבות, ניתן לשנות את גובה המזונות ואפילו לבטל אותם.
מקרים אלו מתקיימים כשחל שינוי נסיבות מהותי מהמצב שהיה קיים במועד פסק הדין למזונות או להסכם הגירושין ביחס למצב העכשווי כמו לדוגמא לידת ילד חדש, סרבנות קשר או מרדנות של הילדים לגביהם משולמים המזונות, אבטלה או מצב רפואי שאינו מאפשר יציאה לעבודה לאחד ההורים.
במקרים כאלו אפשר לבקש לשנות את גובה המזונות או באמצעות פניה לבית המשפט לענייני משפחה או דרך מו"מ וקבלת הסכמה של הצד השני.

למידע נוסף בנושא שינוי גובה מזונות >> 

תשובה: כן בהחלט. ניתן לפנות למגשר גירושין ולבצע דרכו הליך של התדיינות בין שני הצדדים עד למציאת נוסחה להסכם שתהיה מקובלת על שני הצדדים. להסכם שייחתם בסופו של התהליך יהיה תוקף של פסק דין.
להליך גישור גירושין יש יתרונות רבים:

הוא לא מונע או מגביל פנייה לבית משפט במקרה והליך הגישור לא הצליח.

הוא מאפשר חיסכון של כסף מפני שאינו מצריך שירותי עו"ד לכל צד אלא מגשר
מוסכם ומשותף.

הוא יכול לחסוך זמן רב ביחס להליך גירושין בבית משפט שעלול לקחת שנים.

הוא מאפשר לסיים את הליך הגירושין ברוח טובה.
לכן, במידה ויש נכונות של שני הצדדים להגיע לפתרון בדרך קלה ונעימה גישור גירושין היא הדרך המומלצת.

למידע נוסף על גישור גירושין >> 

תשובה: ניתן למנוע קיום של צוואה, אך כמובן שצריך סיבה מבוססת היטב לשם כך.
כדי למנוע קיומה של צוואה צריך להגיש לבית המשפט התנגדות לצוואה כשהנימוקים העיקריים להגשת בקשה כזו הם חשש שהצוואה הקיימת אינה חוקית או שנערכה/ נחתמה שלא כדין בגלל זיוף חתימה או השפעה בלתי הוגנת על כותב המצווה תוך ניצול מצבו הנפשי או הגופני או במקרים בהם יש מספר צוואות שסותרות האחת את השנייה.
במקרים כאלו במידה ובית המשפט מסכים לבטל את הצוואה ואין צוואה חוקית אחרת בתוקף, חלוקת הנכסים נעשית על בסיס ירושה על פי דין. למידע נוסף בנושא צוואות>> 

תשובה: יש מספר דרכים שבהן ניתן להבטיח מפגש שלך עם הילדים אחרי הגירושין, כמובן שהדבר תלוי גם בהסכם המשמורת שעליו חותמים.
אפשר להגיע להסכמה בין שני הצדדים על משמורת משותפת שבה יש חלוקה שווה בזמן שבו הילדים נמצאים אצל כל אחד מההורים.
במקרים שבהם אין משמורת משותפת אלא אחד הצדדים הוא המחזיק העיקרי קובעים זמני שהות, כלומר קובעים את המועדים שבהם יוכל הצד השני להיפגש עם הילדים.
במידה וזמני השהות אינם מקוימים בגלל סיבות כמו הסתה, ניסיון להכשיל או סירוב חשוב מאוד לפעול מהר מול בית המשפט ורשויות הרווחה כדי למנוע מרדנות או סרבנות קשר מצד הילדים.
למידע נוסף על הסדרי ראייה ועל משמורת משותפת >> 

תשובה: זאת שאלה שקשה לתת עליה תשובה חד משמעית. בגלל שני חוקים סותרים:
עד שנת 74' – הייתה נהוגה 'חזקת שיתוף' שעל פיה החלוקה של כל הרכוש היא מלאה ולא משנה ממתי הוא נצבר.
משנת 74' – קיים חוק יחסי ממון שעל פיו כל רכוש שצד צבר לפני הנישואין שייך לו ולו בלבד.
בית המשפט בדר"כ עושה שילוב בין שני החוקים ובוחן כל מקרה לגופו. כך, שאפשר לתבוע רכוש שהיה לך לפני הנישואין ותוצאות התביעה יהיו תלויות בנסיבות הייחודיות של המקרה שלך.
למידע נוסף חלוקת רכוש >> 

תשובה: במידה ויש צוואה חלקך ייקבע על פי מה שכתוב בצוואה, במקרה שבו אין צוואה חוקית צריך להגיש בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה.
צו הירושה מפרש מי הם היורשים של האדם המנוח ומה החלק של כל אחד מהם בעיזבון, כלומר ברכוש שלו.
החלוקה נעשית על פי חוק הירושה בהתאם למעגלי הקרבה – בני זוג וילדים הם מעגל ראשון, הורים ואחים הם מעגול שני וכן הלאה. ככל שאין יורשים במעגל מסוים עוברים למעגל הבא בחיפוש אחרי היורש.
למידע נוסף על צו ירושה>>