כללי זהב להתנהלות נכונה עם הילדים בגירושין – חלק א

כלל ראשון- אל תדברו בצורה שלילית על ההורה השני – זה גורם לילדיכם להרגיש קרועים ואפילו גורם להם להרגיש רע לגבי עצמם. 

כלל שני- אל תדברו על המשפחה או החברים של ההורה השני – הניחו לילדיכם לאהוב מישהו, גם אם אתם לא אוהבים אותו.

כלל שלישי – אל תדברו על גירושין או על עניינים של גדולים – זה רק עושה לילדים שלכם רע. בבקשה הוציאו אותם מהעניין!

כלל רביעי- אל תדברו על כסף או על מזונות- זה גורם לילדים שלכם להרגיש אשמים ואפילו תחושה שהם רכוש ולא הילד שלכם.

כלל חמישי – אל תגרמו לילדים שלכם  להרגיש רע כשהם נהנים מהזמן עם ההורה השני  – אם הם ירגישו רע כשהם נהנים, הם עלולים לפחד לשתף אתכם כשכיף להם.

כלל שישי- אל תמנעו מהילדים שלכם ביקורים או שיחות טלפון עם ההורה השני- זה מאד מעציב אותם ואפילו יכול לגרום להם לקשיים נפשיים לאורך שנים.

כלל שביעי- אל תפריעו לזמן של הילדים עם ההורה השני על ידי טלפונים מרובים או בכך שתתכננו פעילויות באותו זמן שהם מבלים עם ההורשה השני– הילדים שלכם היו רוצים לבלות זמן איכות עם שניכם.

כלל שמיני – אל תתווכחו בנוכחות הילדים או בטלפון כשהם שומעים- תהיו בטוחים שהסיטואציה נוראית עבורם, ואולי אפילו גורמת להם לבחילה.

כלל תשיעי – אל תבקשו מהילדים שלכם לרגל עבורכם כשהם בבית של ההורה השני – אם תעשו דבר כזה תגרמו להם להרגיש לא נאמנים ולא ישרים, ואתם הרי מחנכים אותם לדבוק באמת לא? 

כלל עשירי – אל תבקשו מהילדים שלכם לשמור סודות מההורה השני- סודות גורמות לילדים לחרדהאם אתם רוצים לשמוע עוד על הדברים שאסור לעשות ולהגיד לילדים בהליך הגירושין צרו איתי קשר.

אהבתם? שתפו!

עוד מתוך המדריך:

אנחנו גרושים – מה עושים כשהילד שלי מסרב להיות איתי בקשר ?

טיבם של סיטואציות כאלו להתגלגל ולהתנפח ומהר מאד כולם נפגעים מהמצב ומתקשים להחזיר את הגלגל לאחור. לכן חשוב ואפילו קריטי מאד לטפל במצבים האלו מיידית כשהם מתחילים, כשהסיכוי לחידוש קשר גדול מהסיכון לסרבנות קשר ונתק מוחלט.

מה קורה בפגישת ייעוץ עם עורך דין גירושין?

לפגישות הייעוץ כדאי להגיע עם רשימת שאלות שרציתם לקבל מענה עליהם, כדאי גם במקרים של בלבול או סערת רגשות להגיע בליווי אדם קרוב שיוכל לחזור לאחר הפגישה על עיקריה בפניכם, למקרה שלא הייתם מרוכזים להקשיב לדברים שנאמרו.

יש לכם שאלה?

כתבו לי!