למי זה שייך? חלוקת רכוש בגירושין

בכל הליך גירושין או פרידה מגיעים תמיד לשאלה הנפוצה כל כך "איך מחלקים את הרכוש"?  כמובן שיש לבדוק כל מקרה לגופו ולתפור את החליפה המתאימה עבורכם אך באופן כללי חלוקת רכוש בין בני זוג עלולה להיות מקור למלחמות אינסופיות ולנקמנות ולכן, חשוב לתכנן מראש כל צעד. אז איזה צעדים חשוב לנקוט מראש?


ידע הוא כח- ולכן נדרש לבצע איסוף מידע לגבי הרכוש הקיים, היקף הרכוש, הזכויות הכספיות והסוציאליות וכן ידע לגבי רכוש שרשום על שם אחד הצדדים. מידע רחב ככל שניתן יכול לעשות את ההבדל בין חלוקה שתשאיר צד אחד ממורמר ובתחושה שעבדו עליו, לבין חלוקה הוגנת ונכונה.

קבלו עזרה- לצורך איסוף המידע לפעמים יש צורך בסיוע של חוקרים לעריכת חקירה כלכלית, ולפעמים די בקבלת צווים מתאימים שיבקש עורך הדין שלכם מבית המשפט שיאפשרו לכם קבלת המידע הרלוונטי.

במקרים שבהם קיים חשש כי צד אחד ינסה להבריח רכוש או להעלימו, קיימת חשיבות מכרעת לקבלת צווים מתאימים, דוגמת צוי עיקול או צווי מניעה, שישמרו על הסטאטוס קוו עד שתהיה הכרעה לגבי חלוקת הרכוש או שתגיעו להסכמות.

צריך להשיג איזון – מיפוי מסודר של הרכוש המשותף וניתוח השווי הכספי וגם השווי הרגשי של כל פריט ברכוש לכל אחד מהצדדים, יאפשר לכם לערוך ויתורים במקומות מסוימים ולהתעקש במקומות אחרים. לאחד מכם אולי חשובה הדירה ולאחר חשובות הזכויות הסוציאליות שלא יפגעו.

חלוקת רכוש פרקטית – כמו שחלוקת מקרר לשניים אינה מהלך חכם, כך גם חלוקה לא נכונה של עסק שמנוהל על ידי אחד הצדדים בלבד או ניסיון לחלק רכוש שעדיף שיישאר אצל אחד הצדדים – עלול לגרום יותר נזק מתועלת.

הדבר הנכון הוא להקפיד לבצע חלוקת רכוש פרקטית, כזו שתמנע הפסדים. כך למשל לפעמים אחרי בדיקה מה שווי הזכויות הסוציאליות תגלו שלא שווה שמי מכם יפגע ועדיף שכל אחד יישאר עם הפנסיה שלו, ואם יש נכסי נדלן, ומאידך כספים, יתכן שנכון ועדיף לערוך איזון ביניהם, ושצד אחד ירכוש מהשני את חלקו.

אני יודעת מניסיון במאות תיקים שלפעמים האגו משתלט וכל מה שבא לכם לעשות זה לפגוע בצד השני בכיס, למרר את חייו ולהותירו חסר כל. זכרו שגם אם ברגעי הכעס זו נשמעת לכם כמו תוכנית טובה, אתם תגלו שלתוכנית הזו יש בסוף המון מפסידים, כולל אתכם וילדיכם.

גם אם התא המשפחתי התפרק והרכוש בו חולק, כדאי לזכור שכאשר החלוקה  הגיונית והוגנת, יש סיכוי ששני הצדדים יוכלו לחיות בכבוד ויוכלו לצאת לדרך חדשה.

אשמח לייעץ לכם ולספק מידע נוסף בנושא חלוקת רכוש הוגנת. היכנסו לקרוא עוד באתר שלי

אהבתם? שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

עוד מתוך המדריך:

אנחנו גרושים – מה עושים כשהילד שלי מסרב להיות איתי בקשר ?

טיבם של סיטואציות כאלו להתגלגל ולהתנפח ומהר מאד כולם נפגעים מהמצב ומתקשים להחזיר את הגלגל לאחור. לכן חשוב ואפילו קריטי מאד לטפל במצבים האלו מיידית כשהם מתחילים, כשהסיכוי לחידוש קשר גדול מהסיכון לסרבנות קשר ונתק מוחלט.

מה קורה בפגישת ייעוץ עם עורך דין גירושין?

לפגישות הייעוץ כדאי להגיע עם רשימת שאלות שרציתם לקבל מענה עליהם, כדאי גם במקרים של בלבול או סערת רגשות להגיע בליווי אדם קרוב שיוכל לחזור לאחר הפגישה על עיקריה בפניכם, למקרה שלא הייתם מרוכזים להקשיב לדברים שנאמרו.

יש לכם שאלה?

כתבו לי!