היתרונות של גישור ועל הליכי משא ומתן לגירושין

במקרים רבים בגירושין האגו של כל צד הוא זה שמנהל עבורו את הסכסוך.

כשזה קורה והאגו משתלט, הדרך לבית המשפט מהירה מאוד, אבל הדרך החוצה ממנו יכולה להיות ארוכה, מייגעת, כואבת ויקרה לכל הצדדים.

לכן, הפתרון המומלץ שיאפשר לכן לסיים את הסכסוך בלחיצת ידיים הוא גישור לגירושין אצל מגשר מוסמך או לחילופין ניהול משא ומתן לגירושין.

הנה כמה נקודות חשובות שתיקחו אתכם אם אתם שוקלים לעבור הליך של גישור לגירושין.

גישור תמיד יהיה יעיל וענייני יותר 

אחת המטרות המרכזיות שלי בתהליכי גישור לגירושין היא למקד את הדיון. במקום לגרום להקצנה ולהתבצרות של כל צד בעמדה שלהם, המטרה היא לקחת את הדיון למקום של פיתרון מעשי שיהיה מקובל על שני הצדדים.

בגישור ובמשא ומתן, אתם! הם אלו שיגבשו את עקרונות ההסכם ולא צד שלישי  כמו שופט או פקידת סעד, שלא בהכרח מכירים את המשפחה שלכם כמוכם, גם העובדה שהגישור הוא חסוי וההשתתפות בו היא מרצון חופשי מסייעת לצדדים בגישור להיות כנים ולהגיע להבנה אמיתית לגבי מהות הסכסוך והפתרונות שלו.

דעו שלמגשר אסור לחשוף את מה שנאמר לו, ולכם אסור להזמין אותו בעתיד לביהמ"ש שיעיד. המטרה היא לאפשר לכם לדבר בחופשיות כדי להגיע להסכמות.

גם בהליך של גישור אתם מוגנים מבחינה משפטית.

חשוב שתדאגו לכך שההסכמות שתגיעו אליהן בגישור ינוסחו בהסכם גירושין שיקבל תוקף של פסק דין בביהמ"ש. כדאי שתדעו שגם במקרה ולא הגעתם להסכם ואפילו אם החלטתם להפסיק את הגישור באמצע, ההשתתפות שלכם גישור לא מונעת מכם לפנות לביהמ"ש או לכל דרך אחרת ליישוב הסכסוך.

לנהל הליכים בביהמ"ש זה עסק יקר.

זה לא סוד כי ניהול הליך משפטי לגירושין הוא עניין יקר.

הליך הגישור מאפשר לכם לחסוך משמעותית בעלויות המשפטיות ולהגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם בעלות נמוכה יותר. בגישור התשלום הוא לרוב לפי עלות עבור כל שעת גישור, יש מגשרים שיבקשו מכם לשלם מראש על בנק של שעות, שקלו אם הפתרון הזה כדאי לכם והאם אין סיכוי שתסיימו את הסכסוך במהירות.

לא רק ההליך המשפטי יקר – גם הזמן שלכם יקר 

ניהול הליך משפטי לוקח זמן לפעמים כמה שנים. יש דיונים, פגישות, ובין לבין חולף זמן רב שבמהלכו אתם עסוקים במאבק משפטי במקום להנות מחייכם ומילדיכם.

הליך גישור מאפשר ניהול חכם של הזמן, מיקוד במטרות והתרכזות במציאת פתרונות למחלוקות מצדכם, במקום בזבוז זמן ארוך בהמתנה להכרעה של צד שלישי, השופט. כשאתם מגיעים לגישור נסו להיות ממוקדים, רשמו לפניכם את הנקודות שחשובות לכם להגיע להסכמות לגביהןץ אם אתם מרגישים שהגישור "נמרח" זמן רב, ערכו שיחה אישית עם המגשר והבהירו לו את התחושה שלכם כדי שיפעל להתכנס חזרה לדיון בנושאים המהותיים.

המטרה שלכם ושל המגשר צריכה להיות זהה- שהסכסוך הזה יסתיים עם כמה שפחות נפגעים.  

כל סכסוך משפטי ובפרט בתחום דיני משפחה, יוצר מתח רב וגובה מחיר נפשי גדול מהמעורבים בו, אנשים לא ישנים בלילה לקראת דיונים מפני החשש מחוסר הוודאות מה יחליט השופט בעניינם ויותר מדי אנשים עלולים להיפגע מהסכסוך.

כדאי לבדוק כבר בתחילת הגישור שיש כללים שאין לעבור אותם במסגרת הגישור, וביניהם שיח מכובד ומכבד. מה הטעם להגיע לפגישות גישור אם לא נשמר הכבוד המינימלי בחדר?

 למידע על הליך גישור לגירושין, היכנסו לאתר שלי.

אהבתם? שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

עוד מתוך המדריך:

אנחנו גרושים – מה עושים כשהילד שלי מסרב להיות איתי בקשר ?

טיבם של סיטואציות כאלו להתגלגל ולהתנפח ומהר מאד כולם נפגעים מהמצב ומתקשים להחזיר את הגלגל לאחור. לכן חשוב ואפילו קריטי מאד לטפל במצבים האלו מיידית כשהם מתחילים, כשהסיכוי לחידוש קשר גדול מהסיכון לסרבנות קשר ונתק מוחלט.

מה קורה בפגישת ייעוץ עם עורך דין גירושין?

לפגישות הייעוץ כדאי להגיע עם רשימת שאלות שרציתם לקבל מענה עליהם, כדאי גם במקרים של בלבול או סערת רגשות להגיע בליווי אדם קרוב שיוכל לחזור לאחר הפגישה על עיקריה בפניכם, למקרה שלא הייתם מרוכזים להקשיב לדברים שנאמרו.

יש לכם שאלה?

כתבו לי!