מה זה הסכם הורות משותפת?

הסכם הורות הוא הסכם שנועד לתת מענה לאנשים המבקשים להתקשר יחד על מנת להביא לעולם ילד משותף ולא בהכרח במסגרת של זוגיות האחד עם השני.  לפעמים  מדובר בצדדים אשר מנהלים כל אחד מהם זוגיות עם בן/ בת זוג אחר ואפילו חד מיניים שמביאים יחד ילד.

במקרים אלו, ההמלצה היא לערוך הסכם הורות אשר יסדיר מראש את כל הנושאים והסוגיות הנוגעות להבאת ילד משותף לעולם, החל משלב ההיריון ועד ללידת הילד והנושאים הכרוכים בגידולו.

ללא ספק מדובר בהסכם מורכב שנועד לתת מענה להורים שבדרך לפרק זמן ארוך מאד, ומחייב התייחסות לסוגיות אשר כנראה לא היו עולים במקרים רגילים של בני זוג שמביאים ילדים לעולם.

ההסכם יכלול הוראות החל משלבי הניסיון להרות, במהלך שלבי ההיריון, לאחר הלידה ובשלבי גידולו של הילד

הוראות הקשורות בשלב ההריון יכולות להיות למשל במענה לשאלה מה קורה אם חלילה העובר לא תקין או מה קורה אם הצדדים החלו בהפריות ואחד מהצדדים מבקש לחזור בו מהתהליך?  באופן דומה הוראות ההסכם צריכות לתת מענה מוסכם לעניינים הקשורים גם בילד לאחר שנולד, כמו לדוגמא בשאלה האם יערכו ברית לבן או מה יהיה שם משפחתו של הילד שנולד, מה יהיה גובה המזונות שישולמו עבורו, אם בכלל, ובאיזה היקף יתקיימו מפגשים בין הילד לשני ההוריו ואפשרויות הלינה. אלו רק חלק מהסוגיות שיש לתת להן מענה בהסכם הורות ובוודאי אתם מצליחים להבין שמדובר בהסכם שהוראותיו צופות פני עתיד ארוך ודן בשאלות אשר במקרים רגילים סביר שבני הזוג כלל לא שואלים את עצמם מה יעשו בסיטואציות שונות מראש.  

ברחבי הרשת אפשר למצוא דוגמאות להסכמי הורות, אך למעשה מדובר בהסכם שבשל מורכבותו ובגלל חשיבות הנושאים הכלולים בו והצורך בניסוח משפטי כדאי מומלץ ורצוי שתקבלו ייעוץ משפטי של עורך דין בעל ניסיון שכבר ערך בעבר הסכמים רבים מסוג זה ויסייע לכם בניסוח ועריכת ההסכם בדרככם להורות משותפת.

אהבתם? שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

עוד מתוך המדריך:

אנחנו גרושים – מה עושים כשהילד שלי מסרב להיות איתי בקשר ?

טיבם של סיטואציות כאלו להתגלגל ולהתנפח ומהר מאד כולם נפגעים מהמצב ומתקשים להחזיר את הגלגל לאחור. לכן חשוב ואפילו קריטי מאד לטפל במצבים האלו מיידית כשהם מתחילים, כשהסיכוי לחידוש קשר גדול מהסיכון לסרבנות קשר ונתק מוחלט.

מה קורה בפגישת ייעוץ עם עורך דין גירושין?

לפגישות הייעוץ כדאי להגיע עם רשימת שאלות שרציתם לקבל מענה עליהם, כדאי גם במקרים של בלבול או סערת רגשות להגיע בליווי אדם קרוב שיוכל לחזור לאחר הפגישה על עיקריה בפניכם, למקרה שלא הייתם מרוכזים להקשיב לדברים שנאמרו.

יש לכם שאלה?

כתבו לי!