11 הדברים שאסור לעשות ולהגיד לילדים בגירושין – חלק ב

כלל ראשון – אל תשאלו את הילדים לגבי חייו של ההורה השני או על הזמן שבילו ביחד – זה גורם לילדיכם לאי נחת, אז פשוט הניחו להם לספר לכם בעצמם.

כלל שני- אל תתנו לילדיכם למסור הודעות בעל פה להורה השני- אחרת בסוף הם ירגישו חרדה לגבי התגובה של ההורה להודעה אז בבקשה , יש מספיק אמצעים טכנולוגים להעברת מסרים לא דרך הילדים. התקשרו אליהם, השאירו להם הודעה , שלחו וואטסאפ ואפילו יונה בדואר עדיפה.

כלל שלישי – אל תשלחו עם הילדים הודעות כתובות או תשימו להם כאלה בתיק- זה גורם להם לאי נוחות. הכי טוב שתתקשרו ביניכם, גם אם זה קשה, זה הכרחי.

כלל רביעי – אל תאשימו את ההורה השני בגירושין או בכל מה שלא טוב בחייכם בפני הילדים- כשאתם מתקיפים את ההורה השני כאשם בלעדי בהכל, אתם מעודדים את ילדיכם לרצות להגן עליו מפניכם או שזה גורם לילדים לרחם עליכם, אבל הילד שלכם רק רוצה להיות ילד, אז תפסיקו לשים אותו באמצע.

כלל חמישי – אל תתייחסו אל הילדים שלכם כאל מבוגרים, זה גורם להם ליותר מדי לחץ ואחריות כבדה- אני מציעה שתמצאו לכם חבר או מטפל לשוחח איתו.

כלל שישי – אל תתעלמו מההורה השני, אל תשבו בצד השני של החדר באסיפות הורים או בפעילות בבית הספר- הילד שלכם נעצב, ומרגיש נבוך. עשו מאמץ  להתנהג כהורים והיו ידידותיים, אפילו אם זה רק בשבילו ולמענו.

כלל שביעי – קניתם לילדיכם בגד או בובה שהם כל כך אוהבים עד שהם רוצים לקחת איתם לבית ההורה השני? הרשו להם לקחת חפצים לבית השני ובקשו שיחזירו אותם. אחרת ילדיכם עשוי להרגיש כמו רכוש.

כלל שמיני – אל תשמשו ברגשות אשם כדי ללחוץ על ילדיכם לאהוב אתכם יותר ואל תשאלו אותם איפה הם רוצים לגור- קבלו את זה שיש לילדים שלכם שני בתים ולא רק אחד. 

כלל תשיעי – תנו לילדיכם לאהוב את שניכם ולראות את שניכם ככל האפשר! היו גמישים אפילו כשזה לא חלק מלוח הזמנים הקבוע בהסכמים ביניכם… בסופו של דבר הגמישות הזו היא הכרחית עם ילדים.

כלל עשירי – אתם הורים ויש לכם כללי התנהגות בביתכם נכון? בדיוק כמו שאתם מצפים שהילדים שלכם יזכרו את הכללים שלכם בבית, זכרו את הכללים האלו ואל תכעסו על הילדים שלכם אם הם מזכירים לכם איך נכון להתנהג.

 אשמח לייעץ ולספק לך מידע נוסף על האפשרויות שעומדות בפניך, למידע נוסף וקבלת סדרת טיפים ישירות למייל שלכם השאירו פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם

אהבתם? שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp

עוד מתוך המדריך:

אנחנו גרושים – מה עושים כשהילד שלי מסרב להיות איתי בקשר ?

טיבם של סיטואציות כאלו להתגלגל ולהתנפח ומהר מאד כולם נפגעים מהמצב ומתקשים להחזיר את הגלגל לאחור. לכן חשוב ואפילו קריטי מאד לטפל במצבים האלו מיידית כשהם מתחילים, כשהסיכוי לחידוש קשר גדול מהסיכון לסרבנות קשר ונתק מוחלט.

מה קורה בפגישת ייעוץ עם עורך דין גירושין?

לפגישות הייעוץ כדאי להגיע עם רשימת שאלות שרציתם לקבל מענה עליהם, כדאי גם במקרים של בלבול או סערת רגשות להגיע בליווי אדם קרוב שיוכל לחזור לאחר הפגישה על עיקריה בפניכם, למקרה שלא הייתם מרוכזים להקשיב לדברים שנאמרו.

יש לכם שאלה?

כתבו לי!